Artık diyetlerin zayıflatmasından çok sağlıklı olması gerektiğinin farkına iyice vardık. Gaps diyeti bu sağlık diyetlerin nirvanası gibi.Bu diyete başlamak için gerekli bilgileri sizler için derledik.En baştan söyleyelim bu gaps diyeti uzun ve meşakkatli bir diyet.Sizden neredeyse 3 yıl kadar tüm kötü beslenme alışkanlıklarınızdan vazgeçmenizi istiyor ama bu işin sonunda tamamen sağlıklı olmayı vadediyor. Yazımıza geçelim ;
Gaps Diyeti Nedir ?
Bozulan bakteri dengesini yerine getirmek; hasarlı, yaralı, ateşli, ülserli, sızıntılı bağırsak duvarını ve bağırsak epitel dokusunu iyileştirmek için uygulanan özel bir beslenme programıdır.
Gaps Beslenme Programı ne işe yarar ?
Kısa sürede bağırsak hasarını giderdiği ve sızıntıları engellediği için; sindirilmemiş yiyeceklerin, toksinlerin, ağır metallerin kana geçişini durdurur. Bu durumun sonucu olarak hem beynin, hem de tüm doku ve organların toksinlenmesi ortadan kalkacağı için; diyetten kısa zaman sonra psikiyatrik ve fizyolojik semptomlar da ortadan kalkacaktır. Yani; şizofrenik, epileptik, disleksik, depresif, manik vb. tüm psikolojik semptomlar yanında; alerji, egzema, anemi vb. fizyolojik semptomlar da giriş diyetinin ilk aşamalarında ortadan kalkmaya başlar. Çünkü; sızıntılı bağırsak duvarı iyileşerek, beyni ve tüm bedeni zehirleyen toksin geçişi durur. Semptomlar ortadan kalksa bile, bakteri dengesinin sağlanması ve tedavinin tamamlanması için giriş diyetinden sonra en az bir yıl kadar Tam Diyet sürdürülür. Daha sonra, birer birer diyet boyunca izin verilmeyen gıdalara geçilir, semptomlar kontrol edilerek diyette kalır veya geçici bir süre tekrar diyete ekleyerek gaps diyetinden tamamen çıkılır. Kısacası ; uzun ve disiplin isteyen bir süreçten geçmeniz gerekir.
Gaps Diyetinin aşamaları nelerdir ?
1.Gaps giriş diyeti
2.Tam gaps diyeti
3.Gaps diyetinden çıkış
1.Gaps giriş diyeti ;
- Gaps hastalarının bağırsak astarı genellikle iltihaplı ve ülserlidir. Her zaman özel bir belirtisi olmadığı için kendileri de bu durumun farkında olmayabilirler. . Gaps giriş diyetiyle bağırsak duvarı onarılır ve böylece yiyecekler emilmeden önce düzgün bir şekilde sindirilir, çoğu gıda intoleransı ve alerjisi de ortadan kalkar.
- Birinci aşamayı birkaç günde geçip, ikinci aşamada daha uzun zaman geçirebilirsiniz. Reflü, ishal, karın ağrısı, şişkinlik, ileri derecede kabızlık, gıda intoleransı, alerji, egzema gibi rahatsızlıkları olanların giriş diyetini harfiyen uygulamaları çok önemli.
- Sağlıklı insanlar için bile faydalıdır: Eğer siz ya da çocuğunuz, mide iltihabına veya herhangi bir ishal türüne yakalanırsanız, Giriş Diyetini birkaç gün uygulamak, genellikle herhangi bir ilaca gerek kalmadan semptomları hızla ve kalıcı olarak yok edecektir.
- Ciddi sindirim ve gıda intoleransı sorunu yaşamayanlar Giriş Diyetini hızlı tamamlayabilirler. Yine de Giriş Diyetini atlayıp Tam gaps diyetiyle başlamamaya gayret edin. Çünkü giriş diyeti, bağırsağınızın ve vücudunuzun iyileşme süreçlerini düzenleyecek en iyi şansı size verecektir.
- Gaps giriş diyeti 6 aşamalıdır. Diyette bir sonraki aşamaya geçmek için ağrının veya ishalin dinmesini beklemek gerekiyor.
2.Tam gaps diyeti ;
- Giriş aşamasını tamamladıktan sonra pişirme ve yemeyle ilgili oldukça tecrübeli sayılırsınız.
- Giriş diyeti ve sonrasında günlük tutmak faydalı olabilir. Böylece gıdaları ilk kez eklerken yaşadıklarınızı kaydedebilirsiniz.
- Tam gaps diyeti yaklaşık iki yıl boyunca uygulamalıdır.
3.Tam gaps diyetinden çıkış ;
- Bu aşamaya geçmek için acele etmeyin.
- Bu diyete en az 1,5-2 yıl uymak gerekir.
- Gaps diyetinde izin verilmeyen yiyeceklere başlamak için sindirimin en az 6 ay boyunca normal olarak sürmesi gerekir.
- Besin değeri son derece yüksek ve sağlıklı bir diyettir. Bunun anlamı, gaps hastalarının büyük çoğunluğunun hayatlarının geri kalanlarında özel bir diyet uygulamak zorunda kalmamalarıdır.
- Çocuklar genellikle yetişkinlerden daha çabuk iyileşirler. Bir kez başladıktan sonra gaps diyeti, evdeki diğer pişirme işlemlerinden ve ailenin beslenmesinden daha zor gelmez.