Hamilelikte Kolesterol Nasıl Düşer ?

rBVaEFmVZtaAK2nlAABCy1MCAy8949 e1523721836644

rBVaEFmVZtaAK2nlAABCy1MCAy8949 1 e1523721808241

 

 

 

Hamilelikte kolesterol yüksekliği normal bir durum değildir. Damar sertliği olarak da  bilinen tıkanıklıklara sebep olan faktörler  kalp krizine ve inmeye kadar yol açmaktadır. Çocuk düşünmeden önce hem anne adayının hem baba adayının doktora muayene olması ve kolesterol durumları kontrol ettirmesi bebek ve anne açısından önemlidir. Bebekte doğmadan kalp rahatsızlığına, zeka geriliğine kadar rahatsızlık oluşturabilir. Bu nedenle hamileyken mutlaka kolesterol diyeti yapılmalıdır. Kolesterol yüksekliği hamilelik kontrollerinde kan tahlilleri yapıldığında meydana çıkmaktadır.Bu konuda ekstra özenli olmak çok önemlidir.Hamilelikte kolesterol değerleri genel olarak yükseliş gösterir fakat önemli olan kolesterolün çok yükselmemesidir. Kolesterol eksikliği olması durumunda ise vücuttaki hormonlar yeterli düzeyde salgılanmadığı için pek çok fonksiyon bozukluğu yaşanır, özellikle çocuklarda gelişim bozukluğu sorunu ortaya çıkar. Kısacası olmaması da sakıncalıdır , yüksek olması da . Çocuk düşünüyorsanız İlaç Kullanmadan Kolesterol Nasıl Düşürülür ? yazımızı inceleyebilirsiniz . Kontrol altında tutulması gerekir. Hamilelikte kolesterol nasıl düşer ? yazımızı incelemeden önce hamile kişilerin öncelikle doktora muayene olmaları ve onun tavsiyelerine uymaları gerekmektedir. Doktorunuz tavsiye etmeden herhangi bir ürünü tüketmeyiniz. Burada okuyacağınız öneriler tamamen sağlıklı olup sadece yüksek kolesterol sorunu olan hamile kişiler içindir. Siz doktora muayene olup değerlerinize baktırdığınızda çok daha farklı sonuçlar çıkabilir. Şimdi sizin için derlediğimiz ,  hamilelikte kolesterol nasıl düşer ? yazımızı inceleyelim ; 

 

 

 

  1. Yumurta yerine tofu tüketebilirsiniz,
  2. Hayvansal gıda tüketimi azaltılmalıdır,
  3. Baklagilleri düzenli tüketmek gerekmektedir,
  4. Beslenme bol meyve ve sebze şeklinde olmalıdır,
  5. Lif bakımından zengin besinlerle beslenilmelidir,
  6. Yağlı etler yerine somon tüketmek daha sağlıklıdır,
  7. Abur cubur ve pastahane ürünleri tüketimi az olmalıdır,
  8. Alkol , sigara gibi zararlı alışkanlıklardan vazgeçilmelidir,
  9. Hamileler için özel  olan sporları yapabilirsiniz yada düzenli olarak yürüyüş yapmayı ihmal etmemelisiniz,
  10. Her şeyin fazlasının zarar olduğunu unutmamanız ve aşırı şekerli , yağlı ve tuzlu ürünlerden uzak durmalısınız,
  11. Hamilelik döneminin doğası gereği alınan normal kilo miktarı aşılmamalı, 10 – 12 kilodan fazla alınmamalıdır,
  12. Fazla kilo riski varsa hamile kalmadan önce verilmelidir ama bu şekilde hamile kalındıysa diyetisyen ile birlikte diyet yapılmalıdır.
  13. Kolesterolü yüksek olan kişiler kesinlikle doymuş ve trans yağlar tüketimini bırakmalıdır. Zaten gebelik döneminde bu yağların tüketilmesi gebeliğin sağlıklı ilerleyebilmesine zarar verecektir.
  14. Aile öyküsünde kolesterol hastalığı olan kişiler, vücutları kalıtsal olarak çok fazla kolesterol üreten kişiler diğerlerinden çok daha fazla dikkat etmeliler.Genellikle kötü kolesterol, hem genler hem de sağlıksız beslenmeden kaynaklanmaktadır. 
  15. Genetik özelliklerden kaynaklanan kötü kolesterol yüksekliğinde çoğu zaman, kişinin düzenli olarak egzersiz yapması, sağlıklı beslenmeye özen göstermesi tam olarak işe yaramayabilir. Böyle bir durumda doktorun önerdiği ve reçete ettiği ilaçlarla kolesterolün dengede tutulması çok önemli ve faydalı olacaktır. Bu bağlamda karaciğerde kolesterol üretimine engel olan ilaçlar, kolesterol emilimini engelleyen, safra bağlayıcı reçineler ve fibratlar içeren ilaçlar faydalı olacaktır.
Önerilen İçerik  Adet Sancısı Evlendikten Sonra Geçer Mi ?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.