Lotus Çiçeği Bakımı

Lotus in Suzhou

Lotus çiçeği görünümü ile çok zarif ve dikkat çekici bir yapıya sahiptir. Lotus çiçeği evde bakılabilmektedir ancak son derece hassas bir yapıda olduğu için bakımına çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Lotus Çiçeği Nasıl Yetişir?

Lotus çiçeği yetişmesi doğal ortamda yağmur ormanlarında gerçekleşmektedir. Özellikle sulak alanlarda yetişir ve kökleri toprak ile bağlantılı değil, sudan beslenerek gelişmesini sağlayacak yapıdadır. Lotus ya da nilüfer çiçeğinin anavatanı Uzakdoğu olmakla birlikte dünya genelindeki yağmur ormanlarında sıklıkla görülen bir bitkidir. Lotus çiçeği bataklık alanlarda yetiştiğinden zarafeti ile pek çok kültürde sembol haline gelmiş ve güzelliğin özel bir yansıması olarak görülmüştür. Özellikle Budist gelenekte son derece önem ve saygı duyulan bir çiçektir. Metinlerde ya da görsellerde sıklıkla lotus çiçeği kullanılmakta, aydınlanmanın özel bir sembolü olarak görülmektedir.

Lotus Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

Lotus çiçeği bakımı ev ortamında yapılabilmektedir ancak evde lotus çiçeği bakımı yapmak için temel noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Lotus çiçeğinin yetişmesi için sulak bir ortam gerektiğinden saksının bu özellikleri sağlaması gerekmektedir. Saksının alt kısmına humus toprak koyup içine de çakıl taşları yerleştirdikten sonra tohum buraya koyulmalı ve daha sonra üzeri su ile doldurulmalıdır. Saksının bu kısmı sürekli olarak suda kalmalıdır. Lotus doğal ortamında en çok bataklık ortamlarda çiçek açar ve bu imkânı da sağlayan su ve toprağın karışımıdır. Lotus çiçeğinin evde bakımı bu dengeyi sağlamak açısından biraz zor olsa da çiçeğin açması ile birlikte ortama harika bir görünüm hakim olacaktır. Lotus çiçeğinin yer alacağı saksının da çok fazla derin olmamasına dikkat etmelisiniz çünkü çiçek suyun üstünde açacağı için saksının çok derin olması halinde gereken açma seviyesini yakalamayacaktır.

Önerilen İçerik  Bitkiler İçin Nemin Önemi Nedir?

Beğeni:
0 0
Görüntülenme:
1772
Kategori:
Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.