Site icon Kadın Dogasi

Yüzde Çıkan Et Beni Nasıl Geçer ?

lifestyle 4

Yüzde Çıkan Et Beni Nasıl Geçer ?

Et benleri genel tabiriyle; cilt renginde, çıkıntılı kökü olmayan küçük deri parçalarıdır. Bunlar 20- 40 yaşından sonra oluşmaya başlar. Bu benlerin ortaya çıkışında bir çok neden vardır Et benleri epitelyal polip olarak da adlandırılırlar.Et beni cilt katmanlarında meydana gelen deformasyonla birlikte bölgedeki gelişmeden kaynaklanır. Çok fazla terleyen bölgeler et beni çıkmasına neden olabilir. Vücuttaki cilde renk veren melanin maddesinin eşit şekilde dağılmaması halinde, tek bir noktayı etkileyerek vücutta et beni çıkmasına neden olur.Bazı kişilerde doğuştan olan et benleri, bazılarında ergenlik döneminde ya da yaşlılıkla birlikte ortaya çıkabilir. Ergenlik döneminde insanlarda hormon salınımının fazla olması, vücutta metabolizmada düzensizlik yaratabilir. Yaşlılık döneminde ise, hormonlar daha etkisiz kalacağından et beni bir sorun haline gelebilir. Bunun dışında güneş ışınları da et beni oluşumunda önemli bir yere sahiptir.Et beninin oluşması neden olan etkenler şunlardır ;

 

 

  • Şeker hastalığı(sebebi bilinmeyen bir şekilde diabet hastalarında daha sık ortaya çıkar)
  • Boğazlı kazak dar kravat giyinmeye bağlı boyunda sürtünme
  • Şişmanlık (cilt kıvrımlarının sürtünmesi ile oluşur)
  • Genetik (bazı ailelerde daha sıktır)
  • Gebelik 

 

 

 

Yüzde Çıkan Et Beni Nasıl Geçer ? ;

 

 

  • Elektrik vererek ısıtarak buharlaştırma Yöntemi (Koterizasyon): Vücutta et benlerini gidermek için % 95 oranında başarı sağlar. Her türlü vücutta ve yüzde çıkan et beni tedavisinde kullanılabilir. İşlemden sonra belli belirsiz bir iz kalır. Ancak kişiyi fazla rahatsız etmez.
  • Ameliyatla cerrahi ‘ Ben tedavisi ‘  girişimi: Bu tedavide benin  büyüklüğünden daha geniş bir alanda işlem yapılır. Et beni alınarak, bulunduğu yerde dikiş yapılır. Ancak uygulama dikiş izi bıraktığından, estetik olarak pek tercih edilmemektedir. Yeni yöntemlerle iz kalma riski düşük olsa da daha iyi yöntemler vardır.
  • Enjekte İle Kesme Yöntemi: Resimde gördüğünüz gibi et beni altına bir sıvı entegre ediliyor. Sonrasında jilete benzer bir tıbbi bir alet ile kökünden kesiliyor. Ardından o bölgeye bir takım tedavi sıvıları sürülüp çok kısa sürede işlem bitiriliyor.
  • Kriyoterapi (Dondurma yöntemi): Bu yöntemde -60 dereceye kadar dondurularak, et benlerini koparma suretiyle yapılır. Ancak bu yöntemde dondurulacak bölgenin sınırları belirlenemediğinden, diğer sağlam dokularda hasar olabilir. Bu bölgelerde tedavi sonrasında çukurluk ve morluk oluşabilir.
  • Lazerle ben aldırma: Vücutta çıkan küçük et benleri tedavisinde kullanılan bu yöntem günümüzde fazla tercih edilmemektedir.