Düzensiz Hayat Tarzının Obeziteye Etkisi

61981b7cb14dd2c71aecf794322c5f12

Düzensiz hayat tarzının obeziteye etkisi olumsuz yönde olabilmektedir. Gündelik hayattaki genel rutin ve beslenme alışkanlıkları değiştirilerek ancak obezitenin etkileri azaltılabilir. Obez bireyler üzerine yapılan çeşitli inceleme ve araştırmalar doğrultusunda her şeye kolay ulaşılabilir olma ve hareketsizlik eğer benimsenmiş bir yaşam tarzı ise obez olma riskinin orada artış gösterdiği ortaya konmuştur.

Düzensiz Beslenmenin Obeziteye Etkisi

Düzensiz hayat tarzının obeziteye etkisi ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilmeye sebep olmaktadır. Yenen yiyeceklerin kalorileri ve yağ oranları dikkat edilmeden gün içerisinde tüketime açık bir şekilde sağlandığında obeziteye sebep olabilmektedir. Beslenme şeklinde yapılacak ufak değişiklikler ile obeziteye yakalanma riski azaltılabilir. Gün içerisinde düzensiz olarak beslenme özellikle aşırı yağlı ve karbonhidrat içeren besinleri tüketmek, yemek saatlerine belirlememek, öğün atlamak, öğünler arasında vücudun enerji dengesini bozacak zararlı ürünler tüketmek obeziteye sebep olan durumlardandır.

Yaşam tarzından kaynaklı olarak hızlı bir şekilde ayaküstü yapılan atıştırmalıklar obeziteye büyük risk oluşturur. İçerisinde doymamış yağ oranı fazla bulunan ve bitkisel olarak lif oranı düşük olan gıdalar aşırı yağlı ve tuzlu yiyecekler karbonhidrat oranı oldukça yüksek olmakla beraber rafine şeker oranı da bir o kadar yüksek olan tüm yiyecekler zarar verir. Bu kişinin sağlıksız bir beslenme hayatı bulunduğunu ve bunun ileriki aşamasında obezite riski ile karşı karşıya olduğunun bir göstergesidir.

Obeziteye Etki Eden Faktörler

Düzensiz hayat tarzının obeziteye etkisi yeme alışkanlığının altında yatan sebep bulunarak azaltılabilir. Özellikle kişilerin farkında olmadan gerçekleştirdikleri yemek kültürü obezite riskini açık bir hale getirir. Bilinçli bir tüketici olabilmek adına farkındalığı yükseltebilmek ve bu anlamda yemek yerken yenen gıdaların üzerine düşünmek önemlidir. Bazen kişinin bu tarz bir beslenme yaşayışını altında yatan istenmeyen sebepler olabilir.

  • Kullanılan ilaçlar düzensiz ve aşırı beslenmeye sebep olabilir.
  • Kişinin yaşamış olduğu psikolojik sorunlar ve hayat zorlukları yine sebep olabilir
  • Sosyoekonomik durum düzensiz beslenmeye ve bundan kaynaklı obezite hastalığına neden olabilir.
  • Kişinin aktif iş yaşantısı hazır gıdalara ve düzensiz beslenmeye iten bir faktör olabilir. Bu da zamanla obezite riskini ortaya çıkarır.
Önerilen İçerik  Buğday Yağı Faydaları Nelerdir ?

Beğeni:
0 0
Görüntülenme:
1800

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.