Burun Eti İçin Hangi Doktora Gidilir ?

00 0

00 0 1

 

 

Burunda oluşan ete tıp dilinde ” konka hipertrofis” adı verilmektedir.Burun eti , burundaki etin şişmesi ve nefes yollarını tıkaması sonucu meydana gelen bir rahatsızlıktır.Burun etleri nefes alma sürecinden alınan havayı akciğere iletme işlevine sahiptir. Burun etleri bulunduğunuz ortamdaki sıcaklık yada soğukluğa göre büyür ve küçülür. Soğuk havada alınan havayı ısıtmak için kanlanarak şişer, sıcak havada ise inerek küçülür.

 

Burun etinin büyümesindeki ilk sırada bulunan risk burun tıkanıklıklarına yol açmasıdır.Burun tıkanıklığı siz uyurken daha büyük sorunlar olmasına neden olabilir. Burun sayesinde aldığımız oksijeni ağızdan alırken yeterince alamayız. Bu durum da zaman içerisinde uyku apnesi sorununa neden olabilir.Burnumuzdan aldığımız hava temizlenerek akciğerlerimize ulaşır ama ağzımızdan almış hava için bu durum söz konusu değildir. Bu durum da solunum yolu enfeksiyonlarına davetiye çıkarabilir.

 

Burun etindeki büyümeler genelde sigara kullanan ve alerjiye açık olan bünyelerde sık şekilde rastlanır.Bununla birlikte yapısal bozukluklar, burun kemiği eğriliği veya kırık burun ile burun deliklerinden birinin sürekli kapalı olduğu durumlarda sıklıkla görülür. Burun etleri sistemsiz çalıştığından zaman içerisinde ikisi de tıkanacaktır.

 

 

Burun Eti Ameliyat Seçenekleri Nelerdir ?

 

 

1. Burun eti büyümesi çok şiddetli değilse verdiği rahatsızlığın boyutu küçükse, tedavisi ilaçla yapılabilmektedir. İlaçla yapılan tedavide burun eti küçüldüğü için herhangi bir sorun olmamaktadır.

 

2. Burun etinin çok fazla büyüdüğü durumlarda radyo frekans dalgaları yöntemi ile burun eti ameliyatsız olarak küçültülmektedir.

 

3. Burun etinin yakılması yöntemi ve burun etinin dışarıya doğru kırılması de burun etinin küçültülmesi yöntemlerinden birisidir.

 

4. Burun etinin çok daha büyüdüğü durumlarda ise cerrahi müdahale ile burun eti tamamen alınmaktadır. Yapılan müdahalede burun etinin büyüyen kısımları alınarak burun içinin rahatlaması ve genişlemesi sağlanmaktadır.

Önerilen İçerik  İltihaplı Diş Ağrısına Ne İyi Gelir ?

 

5. Burun etinin kısmen veya tamamen çıkarılması operasyonları haricinde yapılan tüm operasyonların sonunda burun etinin tekrar büyümesi durum ortaya çıkabilmektedir.

 

Burun Eti İçin Ameliyatsız Tedavi Seçenekleri Nelerdir ?

 

1. Burun etinizin boyutu büyük ise pek tercih edilmeyecektir. Kortizonlu burun spreylerinin uzun süre kullanımı ve düzenli doktor kontrolü ile 4- 8 ay gibi bir kullanım süresi söz konusu olacaktır.

 

2. Burun eti için ameliyatsız başka bir tedavi yöntemi yoktur ve ilaç kullanımından sonra tekrar şişme riski mevcuttur.

 

 

Burun Eti İçin Hangi Doktora Gidilir ?

 

Burun etini genelde ihmal ederiz ama mutlaka muayene olunması gereken sinsice rahatsızlık veren sorunlardan birisidir. Burun etinin muayenesi için gitmeniz gereken bölüm ; Kulak burun boğaz doktorudur.

 

 

Beğeni:
0 0
Görüntülenme:
2031

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.