Yolculuklarda Mide Bulantısı Nasıl Önlenir ?

rovos rail banner

rovos rail banner 1

 

 

 

Yolculuk yaparken sürekli mide bulantısı yada mide kasılmaları yaşıyorsanız öncelik olarak doktora başvurmanız doğru olandır. Bu tür hastaların genellikle hareket hastalığı olduğu ortaya çıkar. Hareket hastalığı duyu organları ile ilgili bir anlaşmazlıktan dolayı ortaya çıkar. Hareket olduğunu kulak duyar ama hareketi algılamayınca vücut bu durumu normal olarak görmez ve bize sinyaller göndermeye başlar. Bu sinyaller çoğunlukla ; mide bulantısı , mide kasılması , baş dönmesi  gibi normal zamanda rastlamadığınız durumlardır . Hareket hastalığının kesin bir tedavisi yoktur. Bu semptomları yaşadıktan sonra önlemek de mümkün değildir. Bu yüzden eğer bu durumu sürekli yaşıyorsanız önleminizi önceden almanız gerekir. Mide ile ilgili hangi doktora gideceğinizi bilmiyorsanız Mide Hastalıklarına Hangi Bölüm Bakar ? yazımıza bakabilirsiniz . Şimdi yolculuklarda mide bulantısı nasıl önlenir ? yazımızı inceleyelim ; 

 

 

 

  1.  Öncelikle bu sorununuzun kesin yaşanıp yaşanmayacağını bilmelisiniz. Çünkü emin olmadan yapacaklarınız da sizin yolculuğunuz sorunlu olmasına neden olabilir. 
  2. Her ihtimale karşı mutlaka yanınıza poşet ve su alın .
  3. Ne tür yolculuk yapacaksanız yapın , mutlaka öncesinde hafif ve yağsız yemekler yiyin ama kendinizi aç bırakmayın. Yolculuktan 3 -4 saat önce yemeğinizi yemiş olun.
  4.  Uçağın şurasında , otobüsün burasında oturmak gibi yöntemler işe yaramaz . Çünkü hassas kişiler için düzelmenin tek yolu hareketsizliktir. Bu yüzden yolculuğunuzu istediğiniz koltukta yapabilirsiniz.
  5. Temiz hava önemlidir ama temiz hava alırken hareketli yerlere değil de gökyüzüne bakabilirsiniz. Derin derin nefes alıp verin ve kendinizi sakinleştirmeye çalışın.
  6. Alkol , gazlı içecekler , şekerli içecekler tüketmeden yolculuğunuza başlayın.
  7. Nikotin , kafein ve tuz dolaşım sistemine zarar veren maddelerdir. Bunları tüketmemeye gayret edin.
  8.  Nane aromaları şekerlerin yada sakız türü şeylerin maksimum 20 dakika kadar faydası vardır . Nane şekerinin içerisinde bulunan şeker de mide bulantınızı ve diğer semptomlarınızı arttırabilir.
  9. Yolculuğa çıkmadan önce kullanabileceğiniz 2 tane ilaç vardır ; 
  •  Anti-em Tablet  ve Dramamine Tablet ; 
  • İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Araç tutmalarında yolculuğa çıkmadan 1 saat önce alınmalıdır. Gebelik kusmalarında sabah yataktan kalmadan yarım saat önce  alınmalıdır.
  • Bu ilacı kullanırken kesinlikle alkol almayınız. Alkol ilacın yan etkileri olan uyuşukluk hali, uykulu hal ve baş dönmesini arttırmaktadır.
  • Kalp atışlarında düzensizlik veya herhangi bir kalp hastalığı, astım, göz tansiyonu, idrar kesesi problemleri ya da idrar yapmada güçlük, prostata büyümesi, karaciğer hastalığı ve böbrek hastalığı durumlarından herhangi biri var ise bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. Bu ilacın kullanımı size uygun olmayabilir ya da doktorunuz doz ayarlamalarına  ihtiyaç duyabilir.
  • İki yaşından küçük çocuklarda kullanımı uygun değildir.
  • Bu ilaç düşünce ve reaksiyonları bozabilecek yan etkilere sahiptir. Araç ya da makine kullanmak gibi uyanık ve dinç olmayı gerektiren aktivitelerde çok dikkatli olmalısınız.
  • Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde bu ilacı doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  • Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  • Daha ciddi vakalarda sinir sistemini sakinleştirici ilaçlar verilir. Durumunuz çok ciddi ise doktora mutlaka muayene olmadan yolculuk yapmayınız.
Önerilen İçerik  Bebeği Emzirmenin Anneye Faydaları Nelerdir ?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.