Kanser Hastaları Adet Olur Mu?

Kanser Hastaları Adet Olur Mu?

Kanser hastaları adet olur mu? Pek çok durumla ilişkisi olan adet döneminin kanser hastaları açısından da önemi oldukça yüksektir. Kanser hastalığı vücuttan fiziksel olarak birçok şeyi götürebilir. Bu durumlardan biri de kanser hastalarının adet düzeninde bozulma olup olmadığını merak ettirir. Oldukça önemli kadın dönemlerinden biri olan adet dönemi 28 günde bir her ay olunan bir süreçtir. Adet olmak, özellikle de yumurtalıkların sağlığı ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirmek için de önem arz eder. Farklı sebeplerden ötürü kanser olan, iyi ya da kötü fark etmeksizin tümör taşıyan hastaların akıllarında kanser hastaları adet olur mu sorusu yer alır. Kanser hastalarının eğer yumurtalıklarında etkilenen bir bölge yoksa, adet olmaya devam ederler. Ancak yumurtalıkların bulunduğu kasık bölgesinde tümör, iyi huylu ya da kötü huylu kistler yumurtalıkların çalışmasını etkilerse adet durumunda kesintiler meydana gelebilir. Bazı kanser türlerinde ise tam tersine adet kanamaları şiddetlenebilir ve adet kanamalarının dışında, dönem dışında farklı kanamalar da meydana gelebilir.

Düzensiz Adet Kanamaları Hangi Hastalıkların Habercisidir?

Kadın sağlığı konusunda en önemli noktalardan biri olan adet döngüsü, farklı hastalıkları etkileyebileceği gibi farklı hastalıklardan da etkilenebilir. Bu nedenle kanser olan hastaların akıllarında da kanser hastaları adet olur mu sorusu yankılanmaya başlar. Vücutta bulunan her kanser hücresi adeti kesemez. Bu nedenle kanser hastaları adet olur mu sorusuna evet yanıtı verilir. Ancak kanser hastalığı adetin düzeninde bozulmalara neden olabilir. Düzensiz adet kanamaları ise farklı hastalıkların habercisi olabilir. Düzensiz adet kanamalarının sonuçlanma ihtimali olan bazı hastalıklar ve belirtiler şunlardır;

  • Düzensiz adet kanamaları depresif ruh haline ve aşırı iştaha neden olabilir.
  • Sıkıntılar, ani kilo değişiklikleri ve üzüntü hissi yüklenebilir.
  • Yumurtalıklarda kist, patolojik rahatsızlıklar ve miyom gibi durumlar meydana gelebilir.
  • Eklem ağrıları ve vücutta ateş görülebilir.
Önerilen İçerik  Sol Kol Ağrısı İçin Hangi Doktora Gidilir ?

Bu gibi durumlar düzensiz adet kanamalarının getirilerinden bazılarıdır. Ancak normal olarak karşılanmamalıdır. Mutlaka düzensizliğin kaynağı belirlenmeli, kanamaların şiddeti kontrol edilmelidir. Adet düzensizlikleri yumurtalıklarla ilgili, rahimle ilgili ve hormonal bozukluklarla ilgili sorunlara neden olabilir. Bu nedenle alanında uzman bir kadın doğum doktoruyla görüşmek ve en kısa süre içerisinde sorunun bulunmasını sağlayarak tedaviye başlanmalıdır.

Adet Gecikmeleri Kanser Belirtisi Midir?

Kanser hastalarının ya da henüz kanser hastası olduğunu bilmeyen fakat buna dair şüpheleri olan bayanların akıllarında kanser hastaları adet olur mu, düzensiz şekilde adet olmak ya da adet gecikmesi kanser belirtisi midir gibi sorular da akıllarda şüphe uyandırabilir. Ancak ilk kez adet döneminde bir gecikme ya da düzensizlikle karşı karşıya kaldığınızda endişe duymanıza gerek yoktur. Birkaç kez tekrarlayan gecikme ve düzensizlikler sonucunda kadın doğum uzmanına başvuru yapmanız doğru olacaktır. Kanser hastalığı ne yazık ki kontrolsüz bir biçimde geçen ve birçok vücut dokusuna zarar veren bir anormal hücre hastalığıdır. Bu nedenle adette gecikme ve düzensizlik yaşandığı zaman yumurtalıkların zarar görmüş olma ihtimali yüksektir. Ancak bunu direkt olarak kanser ile bağdaştırmak doğru değildir. Bu nedenle kanser hastaları adet olur mu, bu ay adet olmadım ve acaba kanser miyim gibi sorularla aklınızı bulandırmamanız sağlığınız açısından iyi olacaktır.

Adet Gecikmesi Belirtileri Nelerdir?

Kanser hastaları adet olur mu, eğer adetim gecikirse kanser olduğumu mu anlamalıyım? Elbette hayır. Adetinizde düzensizlik ya da gecikme meydana geldiği zaman öncelikle birkaç ay boyunca bu düzeni ve hesaplamaları takip etmeniz gerekir. Gecikmeler kesinlikle kişiyi kanser eder gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak vücutta yer alan bir kanser hücresi yumurtalıkları ve hormonları etkileyerek adet gecikmesine neden olabilir. Bu gibi bir durumdan şüphelendiğiniz takdirde kadın doğum uzmanına danışmanızda fayda vardır. Adet gecikmesinin bazı belirtileri şunlardır;

  • Normal zamana kıyasla en az 7 gün gecikmiş olma,
  • Göğüslerde şişme ve iltihaplanma,
  • Genital bölgede ve kasık bölgesinde meydana gelen ağrı,
  • Sırt, kalça ve yüz bölgesinde yağlanma ve sivilce artışı,
  • Aşırı stres hali ve aniden kilo artışı ya da kilo verme,
  • Gün içinde değişen ruh halleri de adet gecikmesinin belirtileri arasında yer alır.
Önerilen İçerik  Akşam Adet Olunca İlk Gün Sayılır Mı?

Ancak adet gecikmesi net olarak kanser eder gibi bir algı yanlıştır.

Kanser Hastaları Adet Olur Mu? Makalemizin sonuna geldik, Bu tarz makaleler tamamen sizin tarafınızdan bizlere sorduğunuz sorulardır. Sizinde merak ettiğinizde sorular var ise yorumlar kısmında veya iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Diğer en çok merak edilen soru ise Migren Neden Olur, Nasıl Geçer? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Beğeni:
0 0
Görüntülenme:
1674

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.