Diş Taşı Koku Yapar Mı?

Diş Taşı Koku Yapar Mı?

Diş taşı koku yapar mı sorusuna yanıt arıyorsanız bu soruya yanıt bularak diş sağlığı konusunda daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Dişlerde en fazla görülen sorunlardan birisi diş taşlarıdır. Yaygın olarak her beş insandan birinde diş taşı bulunur. Diş taşı oluşumu diş sağlığı ile doğrudan alakalıdır. Diş taşı koku yapar mı ve diş taşı hakkında bilinmesi gerekenler gibi konularda detaylı bilgiye sahip olarak taş oluşumuna karşı önlem alabilirsiniz.

Diş Taşı Ağızda Koku Yapar Mı?

Diş taşının ağızda koku yapıp yapmayacağı her daim merak edilir. Kokuya karşı hassasiyeti olanlar için ağızda oluşacak koku ve nedenleri önemlidir. Diş taşı kaynaklı ağızda koku olduğunu düşünenler bu kokunun nasıl giderileceği konusunda araştırmalarını sürdürür.

Diş taşı, ağız içinde tek başına koku yapmaz. Ancak bununla birlikte diş taşının uzun süre boyunca ağızda oluşu zamanla birtakım hastalıkların da meydana gelmesi anlamına gelir. Dolayısı ile bu hastalıklar ağızda değişik kokulara neden olabilir. Bu durumda diş taşı koku yapar mı sorusuna verilebilecek yanıt Evet şeklinde olur.

Diş taşı kaynaklı olarak meydana gelebilecek koku, bazı durumlarda son derece ağır olabilir. Bunun temel nedeni ise zamanında oluşan diş taşlarına gerekli özenin gösterilmemesi ve sorunun büyüyerek devam etmesidir. En son noktaya gelip de koku rahatsız etmeye başlayınca artık telafisi için uğraşılsa da birçok durumda geç olabilir.

Diş Taşı Kokusu Nasıl Giderilir?

Diş taşı kokusundan rahatsızsanız bu kokusunu giderebilmeniz için profesyonel bir destek almanız gerekir. Eğer erken aşamada diş taşı oluşumuna engel olmak isterseniz dişlerinizi sürekli olarak fırçalayabilir ve düzenli olarak diş hekiminize muayene olabilirsiniz. Bu durum diş taşı oluşumunu dengeleyebileceği gibi geciktirici de olabilir. Ancak diş taşı oluşumunuz başlamış ise bu durumda profesyonel bir destek almadan bu taşlardan kurtulmanız pek mümkün olmaz.

Önerilen İçerik  İdrarda Koku Hamilelik Belirtisi Mi?

Diş taşı kokusu normalde dişlerinde taş olan her insanda olabilir. Bu koku normalde rahatsız edici boyutlarda değildir. Ancak dişlerinizde bulunan bu sorun kaynaklı oluşan koku sizi rahatsız ediyorsa bu durumda bazı ürünler kullanarak bu kokuyu giderebilirsiniz. Diş taşı koku hafifletici ya da kurutucu ürünler medikal ürün satışı yapılan noktalarda bulunur. Buralar ile iletişime geçerek ağız gargarası ya da losyon tarzı ürünleri tercih edebilir ve diş taşı probleminden kurtulabilirsiniz.

Diş taşı kokusunu kesin bir şekilde ortadan kaldırmak için yapılması gereken şey diş taşlarının temizlenmesidir. Bu işlem diş sağlığı merkezlerinde yapılır. Yapılacak bir ön muayenenin ardından dişlerde bulunan her türlü plak ve tartar temizlenerek diş etleri eski sağlığına geri kavuşturulur. Böylece diş taşı kokusu da ortadan kalkar.

Diş Taşı Kokusu Neden Olur?

Diş taşı kokusu konusunda araştırma yaparken öncelikle diş taşının neden meydana gelebileceği konusunda odaklanmalısınız. Sonuç olarak diş taşı kendiliğinden meydana gelebilecek bir durum değildir. Sonradan oluşabilecek bu sorunun nedenleri hakkında bilgi sahibi olmanız, önceden önlem almanıza büyük ölçüde yardımcı olur. Diş ile diş eti arasında meydana gelen diş taşının temel nedenleri arasında;

  • Nişastalı yiyecekler
  • Tükürük
  • Bakteri
  • Yiyecek artıkları
  • Asit
  • Şekerli yiyecek ve içecekler

Gibi nedenler sayılabilir. Diş temizliğine eğer gerekli özeni göstermezseniz diş taşı oluşma ihtimali oldukça yüksek olur. Diş taşı oluşumu, dişlerin dip kısımlarında bulunan plakların zamanla diş taşına dönüşmesi olarak açıklanabilir. Plaklar uzun süre dişlerden temizlenmediğinde zamanla sertleşir ve dişlerin diplerine yerleşir. Burada yer edinen taşlar kalıcı olarak dişe yapışır ve temizlenmesi imkânsız hale gelir. Erken dönemde diş temizliğine önem vererek diş taşı probleminden kurtulmak da mümkündür.

Diş Taşını Engellemek İçin Ne Yapmalı?

Diş taşı problemini yaşamak istemiyorsanız şu adımlara dikkat ederek diş köklerinizde tartar ve plak oluşumunun önüne geçebilirsiniz;

  • Özel formüle sahip diş fırçaları ile dişlerinizde derinlemesine temizlik yapabilirsiniz.
  • Düzenli şekilde yeşil çay tüketebilir ve ağız içerisinde oluşacak bakterilerin oranını en aza indirebilirsiniz.
  • Dişlerinizin temizliğinde diş ipi kullanabilir ve diş aralarınızın temizlenmesini sağlayabilirsiniz.
  • Düzenli şekilde ağız duşu yapmak ve dişlerin arasına su püskürtmek, inatçı lekelerin bile yok olmasını sağlayabilir.
  • Ağız için gargara yaparak dişlerde oluşacak plakları önleyebilirsiniz.
Önerilen İçerik  İkinci Hamilelikte Sezaryen Yerinde Ağrı Neden Olur?

Diş Taşı Koku Yapar Mı? Makalemizin sonuna geldik, Bu tarz makaleler tamamen sizin tarafınızdan bizlere sorduğunuz sorulardır. Sizinde merak ettiğinizde sorular var ise yorumlar kısmında veya iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Diğer en çok merak edilen soru ise Vajinal Mantar Adeti Geciktirir Mi? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Beğeni:
0 0
Görüntülenme:
1552

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.