Regl İken İmam Nikahı Kıyılır Mı?

Regl İken İmam Nikahı Kıyılır Mı?

Regl iken imam nikahı kıyılır mı sorusuna yanıt bularak doğru bilinen birçok yanlış hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Kadınlara özel bir dönem olan regl her ay kadınlarda görülen özel bir durumdur. Dinimizde kadınlara bir takı yasakların getirildiği bu dönemde nikahın kıyılıp kıyılamayacağı konusu merak edilir. Bu konuda birçok farklı görüş ile karşılaşmanız mümkündür. Çoğu kulaktan dolma olan bu bilgiler bazen doğruluk içerirken bazen de yanlıştan ibarettir. Regl döneminde yapılıp yapılamayacağı konusunda en çok merak edilen soru regl ilen imam nikahı kıyılır mı sorusudur. Bu soruya yanıt bularak hem konu hakkında bilgi sahibi olabilir hem de bilgileriniz doğrultusunda hareket edebilirsiniz.

Regl döneminde yapılmaması gerekenler konusunda çok fazla batıl inanç bulunur. Aslı olmayan ve hurafeden ibaret olan bu söylentilerin birçoğunun regl döneminde yapılması son derece mümkündür. Regl iken imam nikahı kıyılır mı konusunda ayrıntılı bilgiye ulaşmak için yazının devamını gözden geçirebilirsiniz.

Regl Döneminde İmam Nikahı Kıymak

Regl döneminde imam nikahı kıyılır mı sorusuna yanıt arayanlar evet şeklinde yanıt bulabilir. Kadınların bu özel dönemde

Kadın eğer iddet döneminde değilse her durumda imam nikahı kıydırabilir. Nikahın geçerli olmasının şartları arasında böyle bir durum bulunmaz. Kadınların regl döneminde nikah kıymalarının yanlış olduğu görüşüne inanan toplumlarda bu durum bir iyi niyet belirtisi olarak karşılanır. Şöyle ki;

Önerilen İçerik  Lazer Epilasyon Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

Evlilik sonuç olarak mutluluk temennisi ile atılan bir adımdır. Evliliğin ilk gecesinde çiftlerin arasındaki uyum ve ilişki farklı bir önem ile ön plana çıkar. Zifaf olarak adlandırılan bu gece nikahın devamındaki gecedir. Bu gecede eğer kadın regl olursa bütün bir ömrün tiksinti ile geçeceğine inanılır. Regl döneminde zifaf gecesi yaşayan kadının hayatı boyunca evliliğinde uğursuzlukla karşılaşacağı ve ailenin temellerinin soğukluk üzerine kurulacağı düşüncesi hâkim olur. Bu nedenle bazı toplumlar bu durumu dine aykırı olarak yorumlar.

Yine aynı toplumlarda regl döneminde kıyılan nikahın haram olduğu görüşü hakimdir. Bu nedenle nikah ve düğün gibi işlemlerin mümkün oldukça regl dönemi dışına denk getirilmesi istenir. Bu durumdan ibaret olarak Hayızlı ilen nikah olmaz söylentisi günümüzde geniş bir toplum tarafından kabul görmüştür. Dolayısı ile bu konuda mehirin geri verilmesi gibi bir durum da söz konusu olamaz.

Regl Döneminde Kıyılan Nikah Kabul Olur Mu?

Regl döneminde kıyılan nikahın geçerli olmaması için hiçbir neden yoktur. Bu dönemde nikah kıydıran kadınların nikahları geçerlilik kazanır. Hayatın bu en önemli günü eğer kadınlarda regl dönemine denk geliyorsa kadın gönül rahatlığı ile imam nikahına katılabilir. Özel durumundan dolayı kadın eğer nikahı ertelemek isterse bu tercih kendi seçimidir. Dilerse regl dönemi bittikten sonra imam nikahı kıydırmayı da tercih edebilir.

Regl Döneminde Olan Kadın Ne Zaman Nikah Kıyabilir?

Regl iken imam nikahı kıyılır mı sorusuna yanıt arayan kadınlar bu soruya yanıt bulduktan sonra hangi dönemlerde imam nikahı kıyılacağını da merak eder. İmam nikahının kıyılması için belirlenmiş herhangi bir dönem bulunmaz. Ay içerisinde uygun olan herhangi bir zamanda imam nikahı kıyılabilir. Regl iken eğer nikah yapmak tercih değilse, bu durumda regl dönemini geçiren kadınlar bir sonraki regl dönemine kadar imam nikahını kıydırabilir.

Önerilen İçerik  Sinüzit Burun Tıkanıklığına Ne İyi Gelir ?

Regl Döneminde Yapılmaması Gerekenler Neler?

Regl döneminde olan kadınlar dini açıdan birtakım yasaklar ile karşı karşıyadır. Bu dönemde kadınların bunları yapması caiz olmaz. Bunun haricinde ayın diğer günlerinde kadınlar her kısıtlama olmaksızın yaşamlarına devam edebilir. Dinimize göre kadının regl döneminde yapmasının uygun olmadığı durumlar şunlardır;

  • Namaz kılmak
  • Oruç tutmak
  • Tavaf yapmak
  • Kuran okumak
  • Mescide girmek
  • Cinsel temasa girmek
  • Boşanmak

Regl kadınlarda normal dönemlerde bir hafta sürer. Bu durum kadından kadına değişiklik gösterir. Bu dönemde yapılmaması gerekenler yukarıda göründüğü gibidir. Bu dönemde dini açıdan yasaklara tabi olan kadın, regl döneminin bitmesine takiben gusül abdestini aldıktan sonra yasaksız olarak yaşamına devam edebilir. Yasak listesinin mecburi regl dönemine denk geldiği durumlarda kadınların bunları daha sonraya ertelemeleri tavsiye edilir.

Regl İken İmam Nikahı Kıyılır Mı? Makalemizin sonuna geldik, Bu tarz makaleler tamamen sizin tarafınızdan bizlere sorduğunuz sorulardır. Sizinde merak ettiğinizde sorular var ise yorumlar kısmında veya iletişim sayfamızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Diğer en çok merak edilen soru ise Ağrı Kesici Haplar Regl Keser Mi? makalemizi incelemeyi unutmayınız.

Beğeni:
0 0
Görüntülenme:
1092
Kategori:
Sağlık

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.