Yürürken Beyinden Çıt Çıt Ses Gelmesi

womenwalkingthroughcity medium 4x3 1

 

 

 

Beyinden ses gelmesi bazen çok garipsediğimiz bazen ise çok korktuğumuz bir belirsizliktir. Bu çıt çıt gelen seslen yürürken yada yatarken de fark edilebilir. Bu durumun en büyük sebebi beyin kaynaklı deformasyondur. Bu deformasyonlar tümör , migren , kistik lezyon gibi bir çok nedene bağlı olabilir. Eğer çok fazla bu sesleri duyuyorsanız ve ilerleyen zamanlarda da bulantı , kusma , baş dönmesi gibi şikayetleriniz oluşursa mutlaka bir Nöroloji doktoruna muayene olmalısınız. Bunlar dışında oluşabilecek komplikasyonlar şunlardır ; 

 

 

 

  • Eğer uyumadan önce yüksek bir patlama sesi ve titreşim sesi gibi sesler duyuyorsanız bu hastalığa patlayan kafa sendromu denir . Basit bir hastalıktır ve tedavisi vardır.
  • Kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemek yada yüksek sesli ortamda bulunmakta bu sorunlara neden olabilir. Öncelikle yüksek sesli müzik sizde sorun çıkarmasa bile uzun vadede kulağımız için zararlıdır. Bu durumun tedavisi kolaydır ama bulantı , kusma ve şiddetli baş yada kulak ağrısı da eşlik ediyorsa tehlikelidir.
  • Psikolojik olarak da bu durum olabilir. Çıt çıt sesler gelmesi şizofreni gibi akıl hastalıklarında sıklıkla rastlanan bir durumdur.
  • Uyuşturucu madde , alkol ve sigara kullanımı da bu duruma sebep olabilir ve sağlığınız ve kendiniz için bu tür vücudunuza tamamen zararı olan maddelerden uzak durmanızda her zaman fayda vardır. Vücudumuzu yavaş yavaş zehirleyen bu maddeler beynimize çok ciddi ve kalıcı hasarlar verebilir.
  • Dolaşım sisteminizde bozukluk olmasının habercisi de beyninizden çıt çıt sesler gelmesine neden olabilir. Çünkü ödem ve basınca bağlı bazı hastalıkların bir veya iki yönlü iletişim yollarının beyne girdiği ve çıktığı yerlerde ses oluşumu meydana gelebilir.
  • Beyinden gelen çıt çıt sesler sadece hasta tarafından duyuluyorsa bu subjektif çınlamadır. Eğer hem hasta hem hasta yakını tarafından duyuluyorsa bu objektif çınlamadır. Bu tür çınlamanın sebebi damar hastalıklarından dolayı olabilir. 
  • Kaslara ait çıt çıt sesler ise müsküler çınlama olarak adlandırılır. Müsküler çınlamada orta kulakta bulunan 2 adet kas yüksek ses nedeniyle kasılmaya yaşar yada zaman zaman kendi kendine de bu kasılmalar meydana gelebilir. 
  • Orta ve iç kulakta beyni besleyen iki büyük damar vardır. Normal şartlarda kalp atım sesi ve damarlarda kanın dolaşım sesi duyulmaz. Ateş, orta kulak enfeksiyonları gibi durumlarda kulaktan ve dolayısıyla baştan ses gelmesi görülebilir. Bu duruma damarsal çınlama ( vasküler tinnitus ) adı verilir.
Önerilen İçerik  Bebeklerde Ensede Kızarıklık ve Kaşıntı Neden Olur?

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.